Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Maak kennis met padel

De racketsport padel is tegenwoordig heel erg populair en dat is niet geheel zonder reden. Deze sport, wat een mix is van tennis en squash, speel je altijd met meerdere personen en daarnaast zijn er zowel binnen- als buitenbanen. Het is dus een sportieve en sociale sport, die je heerlijk in de buitenlucht kan spelen. Heb je nog nooit padel gespeeld, maar wil je graag kennismaken met de sport? Volg dan een padel introductie clinic en leer alle ins en outs van de sport!

Maak kennis met padel:
de basisregels

Leer op een laagdrempelige manier alles over padel. Van de basisregels tot de posities in het spel en van de basisgrip tot de basisslagen. Alles wat je moet weten wanneer je voor het eerst de racketsport gaat spelen leer je tijdens een padel introductie. Enkele basisregels van de sport zijn:

  • De bal mag niet vaker dan één keer de grond raken;
  • Je mag de bal spelen voor of nadat de bal stuitert;
  • De bal mag de spelers niet raken.
Hoe ziet de padelbaan eruit?

Voordat je met de sport begint en eventueel een padel introductie volgt, is het handig om te weten hoe de padelbaan eruit ziet en hoe het spel in elkaar zit. De padelbaan bestaat uit twee helften met in het midden een net en als omheining hekken en glazen wanden. Elke helft beschikt over twee servicevakken en daarnaast een achterveld. Op het eerste gezicht lijkt een padelbaan op een tennisbaan, maar een tennisbaan is groter en beschikt niet over een omheining. De glazen wanden spelen een grote rol tijdens een potje padel, aangezien je via de wanden de bal kunt smashen naar jouw tegenstanders.

Sociale sport

Padel speel je altijd met vier personen, aangezien je twee tegen twee speelt. Het is dan ook een hele sociale sport en leuk om te spelen met een groepje vrienden. Genoeg redenen om nu te beginnen met deze racketsport. Maak kennis met padel en voor je het weet sta je elke week op de baan voor een sportief potje padel!

kOM LANGS!

Boek een baan nabij Harderwijk.

0320 249800 | info@flevopadel.nl

Blijf op de hoogte