Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

padel

techniek

Om de padelsport echt optimaal te kunnen ervaren als speler, is het noodzakelijk je te verdiepen in de padel techniek. Maar wat is de beste padel techniek? Er zijn een aantal factoren die een grote rol spelen bij het bepalen van de beste padel techniek. 

Afhankelijk van tactiek en rol de beste padel techniek kiezen

Wat de padelsport zo populair maakt, is de dynamiek en de spanning. Deze dynamiek zorgt ervoor dat de beste padel techniek afhankelijk is van het soort tactiek dat je inzit en welke rol je daarbinnen aanneemt. Speel je defensief - dus wat meer achter in het veld - of juist offensief dichterbij het net? Daarnaast is het essentieel om te kijken naar de gekozen tactiek van jouw eigen team, maar ook naar de tactiek van de tegenstanders. Deze spelelementen in het padelspel bepalen welke padel techniek het beste hierop aansluit.

Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Lage vs hoge volley

Volley speel je vanuit een aanvallend spelkarakter. De bal goed volleren in padel is erg belangrijk, omdat je hiermee zorgt dat je in de aanval kunt blijven. Bij een aanvallend padelspel kun je de bal vaak op je voeten verwachten. Het is dus essentieel dat jij jezelf voorbereid, door een houding aan te nemen met gebogen knieën. Op deze manier kun je makkelijk onder de bal komen met een lage volley. Wordt de bal hoog gespeeld? Dan is het van essentieel belang dat je vroegtijdig instapt en de bal op het hoogste punt volleert richting de hoek, zodat je de meeste kans maakt om een punt te scoren.

Vibora vs Bandeja

Twee belangrijke verdedigende padeltechnieken die veel van elkaar weg hebben. Dat komt omdat je bij allebei de bal een spin geeft. Echter, bij de Bandeja doe je dit met een zogenaamde ‘underspin’ en bij de Vibora dwing je deze spin af met een zogeheten ‘sidespin’. Een Vibora speel je altijd naar de hoek van het veld, omdat het voor de tegenstander het moeilijkst is om hierop te reageren. Door de grotere afstand geeft het jou meteen de tijd je goed voor te bereiden op een tegenreactie, zodat je de Vibora af kunt maken met een mooie score. De Bandeja is misschien wel een van de bekendste padeltechnieken, waarbij je de bal laag speelt. De Bandeja is meer een verdedigende smash die, doordat je hem laag speelt, ervoor zorgt dat je naar voren kunt komen en daarmee het net kunt behouden. Ook een belangrijk spelelement, want het net behouden betekent de grootste kans op punten scoren!

sCHRIJF JE IN VOOR PADEL LESSEN!

Wil je jouw padel skills naar een hoger niveau tillen? Bij Flevopadel krijg je les van padel instructeurs die jou helpen bij bij het verbeteren van jouw technieken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?