Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

5 redenen waarom je de warming-up niet moet overslaan

Hoor je regelmatig om je heen dat spelers last hebben van hun hamstring of achillespees? Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat je altijd begint met een warming-up voordat de training of wedstrijd start. Maar waarom is dit zo belangrijk? In deze blog lees je 5 redenen waarom je de warming-up niet moet overslaan!

Het is goed voor je lichaam

De eerste reden om de warming-up niet over te slaan, spreekt aardig voor zich. Een goede warming-up is simpelweg goed voor je lichaam en spieren. Dit zorgt er namelijk voor dat er zuurstofrijk bloed naar je spieren gepompt wordt, wat erg gezond is. Je hoeft dan ook geen hele intense warming-up te hanteren. Alleen al een kwartier lang oefeningen uitvoeren is zeer effectief.

Een mentale voorbereiding

Als er iets veel vergeten wordt in de sportwereld, is het wel de mentale voorbereiding op een wedstrijd. Een warming-up is dan ook hét perfecte moment om even stil te staan bij de wedstrijd of training. Ga bij jezelf na wat de vorige keer niet zo goed ging, wat juist wel goed ging en wat jouw doel is voor deze wedstrijd.

De laatste technieken doornemen

De warming-up is allesbehalve tijdsverspilling. Naast dat je jouw lichaam de tijd geeft om op te warmen, is dit ook een goed moment op de laatste punten door te nemen met bijvoorbeeld een coach. Bespreek de technieken die je gaat hanteren, waar je extra op moet letten en hoe je bepaalde slagen uit gaat voeren. Voorbereiding is namelijk het halve werk en een warming-up leent zich hier perfect voor.

Je kunt optimaal presteren

Als je iets wilt voorkomen tijdens een belangrijke wedstrijd, is het wel een langzame start. Hierdoor sta je direct 1-0 achter en soms kan het zelfs resulteren in het verliezen van de eerste set. Dit is niet waar je voor gekomen bent natuurlijk. Doordat je de warming-up niet hebt overgeslagen, is jouw lichaam klaar om alles uit het spel te halen. Zorg er dan ook voor dat je een vaste routine hanteert tijdens de warming-up!

Minder kans op blessures

Wanneer je jouw spieren niet opwarmt voordat je begint met een wedstrijd of training, is de kans op blessures een stuk groter. Waarom? Omdat je jouw spieren niet laat wennen aan de intensiviteit van de wedstrijd. De motor van een auto moet ook altijd even opwarmen voordat je vol gas kunt geven. Hetzelfde geldt voor jouw spieren. En het is natuurlijk wel zo fijn als je de technieken en slagen soepel uit kunt voeren, toch?  

ben jij klaar om te spelen?

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief