Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

7 tips om professioneel te verdedigen met padel

Of je nu een aanvallende, verdedigende, snelle of afwachtende speler bent, iedereen moet het veld kunnen verdedigen. Het is dan ook belangrijk om dit op een efficiënte manier te doen, zodat er zo min mogelijk fouten worden gemaakt. Ben je benieuwd hoe je op een professionele manier kunt verdedigen? Met deze 7 tips kun je tijdens jouw volgende training of wedstrijd op een professionele én efficiënte manier verdedigen!

Tip 1. De startpositie

Als er iets belangrijk is bij verdedigen, is het wel de positionering. Het is dan ook belangrijk dat jouw startpositie één stap achter de servicelijn is. Op deze manier zorg je er samen met jouw medespeler voor dat er zo min mogelijk ruimte op het veld ontstaat.

Tip 2. Ga voor een lob of chiquita

Als verdedigende speler gaat jouw voorkeur natuurlijk uit naar slagen als een lob of chiquita. Om ervoor te zorgen dat je beide slagen perfect uit kunt voeren, is het belangrijk om je racket laag te houden. Door al in de voorbereiding je racket naar laag achteren te brengen, kost het je niet meer tijd dan normaal.

Tip 3. Gebruik geen lob bij lage ballen

Ondanks dat deze slag erg geliefd is bij verdedigende spelers, is het belangrijk om te weten waar de grens ligt. Wanneer je een lob wilt gaan spelen terwijl de bal te laag is, maak je het jezelf juist extra moeilijk. Is de bal te laag? Dan kun je het beste een vertragende bal spelen. Zo geef je jezelf wat meer tijd en maak je minder snel fouten.

Tip 4. Houd je knieën licht gebogen

Je zult snel merken dat je vanuit de verdedigende positie vaak lage ballen moet halen. Het is dan ook belangrijk om wat door je knieën te buigen vanuit een wat bredere positie. Hierdoor raak je niet alleen alle lage ballen, maar kun je ook overschakelen naar een krachtige sprint. 

Tip 5. Vooruit blijven kijken

Verdedigen houdt ook in dat je eventuele onverwachte slagen of acties aan ziet komen. Gaat jouw tegenstander bijvoorbeeld voor een harde smash? Dan kun je jouw positie hierop aanpassen. Blijf dus altijd vooruitkijken!

Tip 6. Weinig risico nemen

Het doel van verdedigen is niet dat je de mooiste ballen slaat, maar vooral zorgen dat je op die wereldbal van jouw tegenstander kunt anticiperen. Neem dus niet al te veel risico door bijvoorbeeld hele andere technieken te gaan gebruiken. Speel vanuit de basis.

Tip 7. Verschillende slagen gebruiken

Weinig risico nemen betekent niet dat je alleen maar basic slagen moet gaan uitvoeren. In tegendeel zelfs. Door af te wisselen met de slagen die je onder de knie hebt, weten jouw tegenstanders niet wat er komen gaat en zul je betere smashes krijgen

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief