Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

De 10 belangrijkste slagen van padel

Padel is een laagdrempelige sport, waarbij je tijdens een eerste potje niet veel padel techniek nodig hebt om het naar je zin te hebben. Speel je al een lange tijd padel? Dan kan je werken aan jouw padel techniek, om zo beter te worden in het spel. Er zijn dan ook verschillende padel slagen die belangrijk zijn om te kennen.

De Forehand

Dit is één van de basis padel slagen en wordt doorgaans gebruikt om te verdedigen en voor de return. Voor de Forehand is weinig kracht nodig en je kan hiermee de bal goed plaatsen.

De Serve

Het enige moment waarop je volledig de controle over de bal kan hebben is tijdens de Serve. Voer je het goed uit, want dan zal je er in de netpositie een voordeel uit kunnen halen.

De Lob

De Lob kan een belangrijke slag zijn, aangezien je hiermee de tegenaanval voorbereidt. Door dit verdedigende schot kan je ook positie aannemen aan het net en druk van de tegenstander afhalen.

De Volley

Door middel van de Volley kan je de bal in het spel plaatsen, op een manier waarop de tegenstander wordt teruggedrongen naar een defensieve positie. Hierdoor wordt ook het spel van de tegenstander mogelijk instabiel.

Back Glass

Met het defensieve schot Back Glass creëer je meer tijd om te bepalen waar je gaat spelen. Deze slag dwingt de tegenstander om tijdens het spel meer risico te nemen.

La Bandeja

La Bandeja is een slag waar niet iedereen mee overweg kan, maar als je het onder de knie hebt is het een geode manier om de tegenstander terug te dringen tot verdedigen.

De Vibora

Beschik je niet over een extreem krachtige smash? Dan kan je de Vibora gebruiken om punten te scoren en daarnaast kan je hiermee de tegenstander onder druk zetten.

De Smash

Met de Smash kan je een punt afmaken, maar het is ook mogelijk dat je hiermee een aanvalskans voor de tegenstanders creëert.

Het schot in 3

Als je de baan aan een kant wilt afsnijden, kan je het schot in 3 gebruiken. Dit schot voer je uit door de bal hard te laten stuiteren tegen de muur.

La Chiquita

Met dit zachte schot dwing je als het ware de tegenstander om de bal laag te slaan. Wanneer de tegenstander in de aanval is, is La Chiquita dan ook erg geschikt.

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief