Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

De 3 verschillen tussen een padel en een tennisbal

De racketsport padel heeft veel weg van tennis, al zijn er ook veel verschillen te vinden tussen de twee sporten. Zo zit er ook verschil tussen de tennisbal en padelbal, al zal dit niet meteen opvallen als je de twee soorten ballen naast elkaar legt. Maar waar zie je dit verschil precies in terug en kan je bijvoorbeeld de ene bal voor de andere sport gebruiken?

De afmetingen

Het eerste verschil tussen een padel en tennisbal zit hem in de afmetingen. Zo is een padelbal bijna altijd iets kleiner. De afmetingen hiervan zijn namelijk minimaal 6,35 en maximaal 6,77 centimeter, terwijl de tennisbal een minimale afmeting van 6,54 heeft en maximaal 6,86 centimeter groot is. Naast de grootte zal je merken dat een padelbal minder druk heeft en dat deze bal minder zal stuiteren. Daarom is een padelbal niet geschikt voor een potje tennis en andersom geldt hetzelfde.

De balsnelheid

Zoals eerder genoemd heeft een padelbal minder druk dan een tennisbal. Dit zal je tijdens het spel merken aan de balsnelheid en dit is dan ook een groot verschil tussen de tennisbal en padelbal. Speel je met een padelbal, dan krijgt het minder vaart mee tijdens de slag, wat te maken heeft met de lage druk. Ook zal de bal minder hoog stuiteren.

De vulling

Als laatste zie je het verschil tussen een padel en tennisbal terug in de vulling. Zowel voor tennis als voor padel zijn er gasgevulde ballen. Daarnaast zijn er drukloze tennisballen te vinden. Het voordeel van de gasgevulde variant is dat ze iets comfortabeler zijn en daarnaast heb je meer controle over dit type bal. Gasgevulde ballen worden daarentegen wel sneller zacht, wat je zal merken op het moment dat ze minder goed stuiteren. Kortom, je ziet het verschil tussen een padelbal en tennisbal terug in de afmetingen, de balsnelheid en de vulling.

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief