Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

De bal uitslaan: zo doe je het

Padel is een zeer spectaculaire sport. Wanneer je de verschillende technieken en slagen onder controle hebt, kun je unieke punten gaan scoren. Soms zijn de slagen zelfs zo spectaculair, dat de bal uit het veld geslagen wordt. Maar hoe doe je dit? Wij vertellen je hier alles over zodat ook jij op een unieke manier punten kunt scoren!

Direct na de stuit

De eerste manier om de bal uit te slaan, is direct na de stuit. Hier zijn eigenlijk twee factoren van belang: de snelheid van de bal en de hoek van waaruit wordt geslagen. Om ervoor te zorgen dat je de bal daadwerkelijk kunt uitslaan, is het belangrijk om de bal zo recht mogelijk naar beneden te slaan. Hierdoor is de kans groot dat de bal recht omhoog zal stuiteren. Naast een stabiele positie en je contactpunt, heb je voldoende kracht nodig. Ga vlakbij het net staan, zodat de bal in een efficiënte hoek terecht komt. Dit is namelijk één van de twee belangrijkste factoren om de bal uit te slaan. Probeer daarnaast zonder al te veel spin te slaan. Wanneer dit wel gebeurt, is de kans groot dat de bal zijn snelheid verliest. Probeer de bal dus zo vlak mogelijk te slaan en maak voldoende gebruik van je pols om de hoek te vergroten.

Via het glas

Is het niet mogelijk om de bal direct na de stuit uit te slaan? Dan kun je overwegen om de bal via het glas uit te slaan. Wel brengt deze variant een stuk meer risico’s met zich mee, aangezien de tegenstander de aanval gemakkelijk over kan nemen als de slag niet goed uitgevoerd wordt. Voor deze smash heb je voldoende spin en snelheid nodig, maar vooral de spin is belangrijk. Laat de bal stuiteren tussen de servicelijn en het net, neem een comfortabele positie aan en geef zoveel mogelijk top spin aan je smash. Dit houdt eigenlijk in dat de bal na het slaan voorover gaat draaien. Op deze manier kun je de bal uitslaan via het glas.

Veel oefenen!

Oefening baart kunst en dat geldt ook voor spelers die de bal op een professionele manier willen uitslaan. Ondanks dat het eenvoudig klinkt, komt er aardig wat kijken bij deze manieren van de bal uitslaan. Je zult de juiste technieken onder de knie moeten krijgen, voordat je daadwerkelijk punten kunt gaan scoren. Ga dus veel oefenen tijdens trainingen! Welke manier van de bal uitslaan spreekt jou het meeste aan?  

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief