Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

De Bandeja bij padel | gebruik de juiste techniek

De racketsport padel kent verschillende soorten slagen die je kan gebruiken tijdens het spel. De ene slag speel je ter verdediging, terwijl de andere slag meer aanvallend is. De Bandeja is een hele belangrijke slag tijdens een potje padel. Het is dan ook van belang dat je de techniek goed onder de knie hebt. Maar wat is de Bandeja precies en hoe pak je het aan?

Wat is de Bandeja?

Een Bandeja is als het ware een verdedigende slice smash waarmee je een poging doet om te zorgen voor een positie aan het net. De slag heeft doorgaans een lage snelheid en je kan ermee ver in het veld slaan. Sla je bijvoorbeeld de bal in de hoek, dan zet je de tegenstander onder druk en heb je tijd om richting het net te lopen. Tijdens een potje padel kan je veel voordeel halen uit de positie aan het net. Wil je de Bandeja leren slaan tijdens padel? Dan is het goed om te weten wanneer je deze slag precies gebruikt.

Wanneer gebruik je de Bandeja?

Slaat de tegenstander een lob? Dan wordt er in veel gevallen een verdedigende slice smash geslagen. De Bandeja brengt weinig risico met zich mee en je kan ervoor zorgen dat de tegenstander de bal op slechts een enkele manier kan terugslaan. Dit komt omdat de Bandeja een lage en zachte bal is. Sla je daarentegen een hoge bal? Dan heeft de tegenstander veel meer mogelijkheden.

De Bandeja techniek: zo werkt het

Er zijn twee verschillende manieren om een Bandeja te leren slaan tijdens padel. Voor welke manier je ook kiest, in beide gevallen zijn er verschillende stappen die je kunt volgen om het zo goed mogelijk uit te voeren. Draai ten eerste jouw schouders en houd het padelracket omhoog. Tijdens de slag is het van belang om op het voetenwerk te letten en de bal te raken op het moment dat deze naast jouw lichaam is. Sla de bal niet te laag, niet te hoog en niet te hard. Probeer tijdens de Bandeja de bal naar een van de hoeken van de tegenstander te slaan.

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief