Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Drie redenen om deze zomer te starten met padel

Wereldwijd wordt de racketsport padel steeds vaker gespeeld. Het is zelfs één van de snelst groeiende sporten ter wereld. De sport padel is een mix tussen squash, tennis en beachball en wordt gespeeld in een ruimte met vier glazen wanden. Ben jij op zoek naar een nieuwe sport? Lees snel verder voor de drie redenen waarom jij deze zomer moet starten met padel!

Een laagdrempelige sport

Padel is een laagdrempelige sport om meerdere redenen. Ten eerste zijn de spelregels redelijk eenvoudig. De meeste regels zijn hetzelfde als bij tennis, al is het grootste verschil dat er tijdens padel ook met de wanden gespeeld wordt. Het puntensysteem is ook redelijk eenvoudig, wat het leuker maakt om een potje te spelen. Om een game te winnen moet je vier opeenvolgende punten halen. De gehele set win je als je zes games wint. Als je voor het eerst een potje padel gaat spelen, hoef je niet veel geld uit te geven. De belangrijkste aankopen zijn een goed paar schoenen en een racket.

Padel is een sociale sport

Eén van de leukste redenen om padel te gaan spelen, is omdat het een sociale sport is. Het wordt gespeeld met zijn vieren, waarbij je in twee teams speelt. Als je regelmatig met dezelfde partner speelt, is het fijn als je goed met elkaar kan communiceren en samenwerken. Tevens is het ook een manier om nieuwe mensen te leren kennen. Heb je geen vast groepje waar je mee speelt? Kijk dan op de sportvereniging of je met en tegen onbekende mensen kan spelen.

Fysieke eigenschappen

Tot slot moet jij deze zomer met padel beginnen omdat de sport jou écht fit houdt. Tijdens het spelen van deze racketsport heb je meerdere fysieke eigenschappen nodig. Zo is het handig als je snel bent en veel kracht bezit. Ook is het hebben van snelle reflexen en een goed uithoudingsvermogen een groot voordeel tijdens het spelen van padel. Als jij goed kan samenwerken en strategisch kan denken is padel echt iets voor jou. Beschik jij nog niet over deze eigenschappen? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Dit leer je allemaal vanzelf wanneer je regelmatig gaat padellen!

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief