Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Indoor padel en padel buiten: wat zijn de verschillen?

Speel je graag een potje padel? Dan kan je ervoor kiezen om te spelen op een padel binnenbaan of buitenbaan. Zeker als het mooier weer wordt, is het niet verkeerd om dit heerlijk in de buitenlucht te doen. Daarentegen heeft indoor padel ook zijn voordelen, aangezien je gemakkelijk het hele jaar door binnen kan spelen. Op basis van de volgende verschillen kan je kiezen waar jij jouw volgende potje padel speelt!

Afmetingen van de padelbanen

Over het algemeen is er weinig verschil te vinden tussen de afmetingen van een padel binnenbaan en een buitenbaan. In beide gevallen is de baan 20 x 10 meter, waarbij het bij zowel de lengte als de breedte vijf centimeter groter of kleiner mag zijn. Speel je indoor padel, dan kan je wel verschillen zien in de hoogte, ten opzichte van de padel buitenbaan. Tijdens padel indoor is de minimale hoogte zes tot zeven meter, waarbij het van belang is dat eventuele steunbalken of lichtmasten niet in de weg zitten tijdens een potje padel. Aangezien je hier buiten geen last van hebt, kan je de hoogte optimaal benutten.

De invloed van weersomstandigheden

Een potje padel kan een hele andere wending nemen als je het buiten speelt in plaats van binnen, aangezien je te maken kan hebben met verschillende weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan een nat speelveld, harde wind die waait of regen op de glazen wanden. Hierdoor kan de bal heel anders stuiteren of neerkomen dan je verwacht, wat er weer voor zorgt dat het potje padel nogal onvoorspelbaar kan verlopen.

Verschillende overeenkomsten

Naast de verschillen tussen het spelen van padel indoor of outdoor, zijn er ook enkele overeenkomsten. Zoals eerder genoemd zijn de afmetingen van de banen gelijk, maar ook de dikte van de glazen wanden zijn zowel binnen als buiten hetzelfde, namelijk 12 millimeter. Besluit je om buiten padel te gaan spelen? Dan is het verstandig om naast een shirt en een korte broek, ook warme kleding mee te nemen. Je weet uiteindelijk nooit hoe goed of slecht het weer is als je gaat spelen. Ook als je ervoor kiest om binnen te gaan spelen, doe je er goed aan om warme kleding mee te nemen. Het kan namelijk erg koud zijn in een indoor padelhal.

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief