Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Is padel geschikt voor kinderen?

Padel is tegenwoordig niet alleen ontzettend populair onder volwassenen, ook jonge kinderen krijgen steeds vaker interesse in deze spectaculaire sport. Naast voetbal en hockey, mag padel dus zeker niet vergeten worden. Maar is padel geschikt voor kinderen? Zeker! In deze blog vertellen wij je waarom padel de perfecte sport is voor kinderen.

Samenwerken met andere kinderen

Padel staat bekend om het feit dat het een echte teamsport is. Zonder een goede samenwerking, wordt het dan ook een stuk lastiger om punten te scoren. Om ervoor te zorgend dat trainingen – en later misschien zelfs wedstrijden – geheel naar wens verlopen, is het dan ook van belang om goed te communiceren. Deze sociale omgeving heeft dan ook een positief resultaat op kinderen. Zij kijken samen wie het beste waar kan staan, hoe zij het veld kunnen verdedigen en welke slagen wel of juist niet werken.

Het ontwikkelen van een goede motoriek

Balsporten staan bekend om het ontwikkelen van een goede motoriek. Dit is dan ook bij padel zeker het geval. Het ontwikkelen van de hand-oog coördinatie staat hierbij centraal. Zeker in het begin zal dit wennen zijn voor kinderen, omdat hier diverse tactische en strategische elementen bij komen kijken. Het ontwikkelen van een goede motoriek wordt dan ook spelenderwijs aangeleerd.

Een toegankelijke sport

Padel staat bekend om de laagdrempeligheid en toegankelijkheid. Zo kan iedereen deelnemen aan het spel, waardoor de dynamiek op het veld optimaal is. Je hebt dan ook geen ervaring nodig om deel te kunnen nemen aan padeltrainingen. Dit geldt dus ook voor kinderen! De professionals van Flevopadel helpen jonge kinderen en volwassenen graag op weg om ervoor te zorgen dat je het maximale uit een sessie kunt halen. Je voelt dan ook geen prestatiedrang, maar voornamelijk veel plezier. Klinkt dit als dé perfecte sport voor jouw zoon of dochter? Dan kan het geen kwaad om een keer te verschijnen op te padelbaan, zodat jouw kind zelf kan ervaren hoe het is om deel te kunnen nemen aan deze toegankelijke sport.

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief