Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Padel en compressiekousen

Steeds meer fanatieke spelers dragen compressiekousen op de padelbaan en dat is niet geheel zonder reden. Deze kousen en sokken brengen namelijk diverse voordelen met zich mee. Ben je benieuwd wat compressiekousen precies zijn en welke voordelen ze met zich meebrengen? Lees dan zeker even verder.

Compressiekousen: wat is het precies?

De kans is groot dat je wel eens van compressiekousen gehoord hebt, maar wat is het precies? Compressiekousen zorgen ervoor dat de doorbloeding gestimuleerd wordt, spieren krijgen sneller verse zuurstof en het geeft de kuit en achillespees extra stabiliteit. Je kunt kiezen uit twee verschillende soorten compressiekousen: een volledige compressiekous met voet of een compressiekous zonder voet. Dat laatste wordt ook wel een tube genoemd en is geschikt voor mensen die op blote voeten sporten of alleen stabiliteit voor de kuitspier nodig hebben.

De voordelen van compressiekousen

Compressiekousen brengen dan ook diverse voordelen met zich mee. Je hebt namelijk minder snel spierpijn en het voorkomt blessures, waardoor je de volgende dag weer fris op de baan staat. Daarnaast zorgen compressiekousen ook voor een lagere ontstekingsreactie en minder spierschade. En wanneer je wel last hebt van bijvoorbeeld een blessures, zorgen compressiekousen voor een beter en sneller herstel.

Waar moet je op letten bij het kopen van compressiekousen?

Ben je van plan om compressiekousen te kopen? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk belangrijk dat je ook echt kunt gaan profiteren van bovenstaande voordelen. Het eerste en misschien wel belangrijkste punt is dat de compressiekousen niet te strak moeten zitten. Wanneer dit wel het geval is en de sokken beklemmend aanvoelen, wordt de bloedsomloop juist op een negatieve manier beïnvloed. Dit is iets wat je wilt voorkomen. Wanneer ze een lichte druk geven en comfortabel zitten, heb je de juiste compressiekousen gevonden. Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende merken die compressiekousen aanbieden. Vergelijk de merken met elkaar, zodat je er vanzelf achter komt welke compressiekousen geheel voldoen aan al jouw wensen.

 

 

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief