Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Padel service technieken verbeteren met deze drie tips

Als je iets goed onder de knie moet krijgen om het maximale uit het spel te halen, is het wel de service. Een goede opslag zorgt er namelijk voor dat je gelijk een voorsprong hebt op jouw tegenstander. Maar hoe kun je jouw padel service technieken verbeteren? Wij geven je een aantal handige tips!

Tip 1. Oefening baart kunst

De eerste tip om jouw padel service technieken te verbeteren komt misschien niet als een verrassing, maar is wel ontzettend belangrijk: oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Veel beginnende spelers denken bijvoorbeeld dat serveren met veel spin de perfecte oplossing is, maar dat is niet altijd het geval. Dit kan namelijk ten koste gaan van de nauwkeurigheid van de bal als je dit niet op de juiste manier uitvoert. De oplossing? Veel oefenen en er vanzelf achter komen welke service techniek het beste bij jou past. Extra tip: plaats pionnen op het veld tijdens de training om jouw nauwkeurigheid te verbeteren.

Tip 2. Een open houding

Het uitvoeren van de padel service heeft alles te maken met jouw houding. Neem maar eens een hele verkeerde houding aan en probeer hiermee een perfecte service te slaan. Conclusie? Dat werkt niet. Neem dan ook altijd een open houding aan en houd je armen op de juiste plek. Het enige wat je nu nog moet doen, is de bal laten vallen en deze vervolgens richting jouw tegenstander serveren. Je zult snel merken dat je nu met een compacte swing slaat, zonder dat je tijd verliest aan het voorbereiden van de service. Wist je dat je op deze manier automatisch de nauwkeurigheid van je service verbetert? Een win-win situatie!

Tip 3. Kom onverwachts uit de hoek

Wanneer je diverse padel service technieken onder controle hebt, kan het geen kwaad om de richting en snelheid van je opslag regelmatig te veranderen. Waarom? Omdat jouw tegenstander dit niet ziet aankomen en je hiermee punten kunt scoren. Serveer naar de backhand, forehand én het midden van het veld. Maar wanneer weet je welke service variant je het beste kunt toepassen? Observeer jouw tegenstander goed tijdens een training of wedstrijd. Op deze manier weet je precies waar het zwaktepunt van de tegenstander ligt en kun je hier goed op inspelen.

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief