Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Tips voor het beste voetenwerk bij padel

Indoor padelbaan

Wanneer je net begint met padel, zal je vrij snel merken dat de juiste technieken combineren met het beste voetenwerk een aardige uitdaging kan zijn. Wil jij hier beter in worden? In deze blog hebben wij tips voor het beste voetenwerk bij padellen voor je op een rijtje gezet!

Het belang van goed voetenwerk padel

Het voetenwerk bij padel is niet zomaar iets, het is namelijk één van de belangrijkste aspecten. Als je dit goed onder controle hebt, gaat er een wereld voor je open. Je kunt dit oefenen door regelmatig te trainen. Dit doe je door extra stapjes te zetten in de voorbereiding van een slag. Het is belangrijk dat je een stevige basis hebt als je in contact komt met de bal. Een goede positie vereist dus goed voetenwerk én veel stapjes, zodat je succesvolle slagen kunt gaan maken.

Verschil padel voetenwerk en tennis

Sommige mensen verwarren tennis met padel en dus ook het voetenwerk dat daarbij komt kijken. Als je ook wel eens bent wezen tennissen heb je waarschijnlijk gemerkt dat je met padel veel minder tijd hebt om te reageren. In tegenstelling tot tennis waarbij je een lage en brede split step maakt, wil je bij padel een snellere, lichtere, minder diepe en juist een smalle split step maken. Het effect hiervan is dat je sneller kan reageren op de bal! Een ander verschil is dat bij padel de bal verschillende richtingen op kan gaan, waardoor je ook de positie van jouw voeten moet aanpassen.

Drills voor fantastisch voetenwerk

Enkele drills die jouw voetenwerk fantastisch maken beginnen met slaan vanaf atletische hoogte. Daarnaast is de juiste split-step en het moment hiervan ook van groot belang, maar dat is zeker niet hetzelfde als bij tennis! Daar heb je hierboven al meer over kunnen lezen. Tot slot zorgt volleren als warming-up ervoor dat je helemaal klaar bent om te padellen. Al met al kom je met veel oefenen en wat geduld al heel ver om het maximale uit je voetenwerk te halen.

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief