Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Welk racket past bij mij?

Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Wanneer je begint met padel, wil je natuurlijk wel kunnen spelen met een kwalitatief padel racket. Toch komt er meer kijken bij het kopen van een racket dan je in de eerste instantie misschien denkt. Zo dien je rekening te houden met het gewicht, het gatenpatroon en de verschillende basisvormen. Om ervoor te zorgen dat je op een professionele manier kunt schitteren op onze padelbanen, leggen wij je uit welk racket het beste bij jou past.

De verschillende basisvormen

Misschien wist je het al, maar bij padel zijn er drie klassieke basisvormen: rond-, diamant- en traanvorm. Bij een rond padel racket is het gewicht evenredig verdeeld en is de sweet spot vrij groot. Deze racketvorm is dan ook ideaal voor beginnende spelers. Bij de diamantvorm zit het net even iets anders. Dit racket beschikt over een sweet spot die een stuk kleiner is en zit daarbij ook nog eens hoger op het blad. Een diamantvormig padel racket wordt veelal gekozen door ervaren spelers, omdat je hier harde en zware smashes mee kunt slaan. Een padel racket met traanvorm wordt vaak gekozen door gemiddelde en ervaren spelers, omdat je hierbij kunt profiteren van een mix tussen controle en kracht.

Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad
Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Het gewicht van een padel racket

Om ervoor te zorgen dat je comfortabel kunt deelnemen aan het spel, zijn er bepaalde richtlijnen op het gebied van gewicht. Rackets voor vrouwen wegen vaak tussen de 340 en 370 gram. De meeste vrouwelijke spelers kiezen dan ook voor een racket van 360 gram. Doordat het padel racket wat lichter van gewicht is, kun je profiteren van meer controle. Mannen beschikken in de meeste gevallen over een racket dat tussen de 360 en 390 gram weegt. Ook aan de junioren onder ons is gedacht. Padel rackets voor junioren wegen vaak tussen de 240 en 280 gram.

Het gatenpatroon

Is het je al eens opgevallen dat ieder padel racket een bepaald gatenpatroon heeft? Niet geheel zonder reden natuurlijk. Een racket met parallel holes is perfect voor beginnende spelers omdat dit patroon zorgt voor extra stabiliteit. Een racket met V-holes is ideaal voor de aanvallende speler, omdat je de bal zeer gericht kunt slaan. Daarnaast kun je kiezen voor een racket met custom holes. Perfect voor de gevorderde speler met veel balgevoel! Wanneer je speelt met een racket dat geheel voldoet aan al jouw wensen, zal je automatisch betere prestaties leveren. Wie wilt dat nou niet?

Ben jij klaar om te spelen?

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief