Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Zo gebruik je de glazen wanden tijdens het spel

Ondanks dat glazen wanden oneindig veel voordelen met zich meebrengen, kan het best lastig zijn om deze op de juiste manier te gebruiken. Hierbij komt namelijk een stukje techniek kijken die je goed onder controle moet hebben. Van een goede voorbereiding tot aanvallend durven spelen, in deze blog lees je hoe je de glazen wanden kunt gebruiken tijdens het spel!

Voorbereiding is het halve werk

Naast het beheersen van de technieken, is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Zeker wanneer je optimaal gebruik wilt gaan maken van de glazen wanden. Komt de bal jouw kant op? Zorg er dan voor dat je het racket naar achter haalt, zodat je als het ware met je lichaam achter de bal komt. Hierdoor kun je een rustige swing maken en veel kracht meegeven aan de bal, waardoor je het een stuk moeilijker maakt voor je tegenstander.   

Zorg voor een stabiele basis

Als er iets lastig is bij padel, is het wel het vormen van een stabiele basis. Waar je bij tennis eigenlijk vrijwel de hele game een stabiele positie hebt, is dat bij padel namelijk wel anders. Je kunt eigenlijk pas een stabiele basis vormen nadat de bal het glas heeft geraakt. Probeer dan ook – door middel van kleine stapjes – jouw positie te bepalen. Hierdoor weet je precies waar de bal gaat komen en kun je jouw slag zelfverzekerd slaan.

 Aanvallend spelen

Hoe meer je de glazen wanden gebruikt, hoe moelijker je het maakt voor je tegenstander. Waarom? Omdat je hierdoor heel ver kunt slaan. Wanneer je de bal diep in het veld slaat, moet je tegenstander de bal wel tegen het glas laten botsen. Dit geeft jou meer tijd om in positie te staan, terwijl je tegenstander hard moet werken om de bal bij te houden. Een win-win situatie, toch? Wanneer je de glazen wanden op de juiste manier gebruikt, zal je merken dat dit ontzettend belangrijk is om het maximale uit het spel te halen!

ben jij klaar om te spelen?

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief