Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Met deze drie tips smash je iedereen eruit!

Heb je inmiddels wat ervaring opgedaan met padel en is het nu tijd om te gaan werken aan de tactiek en strategie op de baan? Zeker wanneer je wedstrijden wilt gaan spelen, is dit natuurlijk erg belangrijk. Hierdoor kun je niet alleen op een professionele manier spelen, maar leer je ook hoe je op een efficiënte manier punten kunt gaan maken. Ben je benieuwd? Lees dan zeker even verder.

Tip #1 – Gecontroleerd serveren

De service is één van de belangrijkste slagen van padel. Hier krijg je namelijk de kans om de volledige controle te krijgen over het spel. Hoe je effectief kunt gaan serveren? Zoek de grenzen op. Door aanvallend te spelen, maak je direct indruk bij je tegenstander. Vervolgens kun je er dan voor kiezen om veilig op te slaan. Hierdoor ben je aanvallend, onvoorspelbaar en smash je jouw tegenstander er gegarandeerd uit.

Tip #2 – De juiste positie

Het aannemen van een goede houding en positie op het veld is belangrijker dan je denkt. Wanneer je via de glazen wanden speelt, moet je namelijk ruimte hebben om te kunnen verplaatsen. Je positie in het spel zal dan ook niet de hele tijd hetzelfde zijn, maar je moet wel eenvoudig terug kunnen schakelen. Hoe je dit doet? Door kleine stapjes te maken, waardoor je eenvoudig terug kunt gaan naar jouw basispositie.  

Tip #3 – Gebruik de lob

Het beheersen van verschillende technieken zorgt ervoor dat je altijd optimaal kunt presteren. Wanneer techniek A niet werkt, kun je altijd overgaan op techniek B. Eén van de populairste technieken is de lob. Dit is een zeer aanvallende slag met oneindig veel mogelijkheden. Extra tip: een lob over de linkerkant van de tegenstander is het meest effectief, omdat hij of zij dan naar de linkerkant moet rennen. Dit kost tijd, waardoor de tegenstander bijna altijd wel de backhand-smash moet gebruiken. Deze slag is vaak wat minder effectief, wat voor jou dan weer voordelig is.

ben jij klaar om te spelen?

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief