Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Padel backhand: de ultieme slag

Bij de racketsport padel behoren zowel de forehand als de backhand tot de basisslagen. Het is dan ook van groot belang om deze slagen goed onder de knie te krijgen. De backhand kan je op twee manieren uitvoeren: met één of met twee handen. Voor de optimale uitvoering van de slag is het handig om te weten hoe je de backhand uit kan voeren en wat het verschil is tussen de twee soorten slagen. Wij vertellen je hier meer over!

Hoe voer je een backhand uit?

Wil je de enkelhandige backhand uitvoeren, dan doe je dit op de volgende manier: begin met het naar achter halen van jouw padelracket. Jouw linkerhand dient geplaatst te worden op de hals van het padelracket, terwijl je met jouw rechterhand de grip vasthoudt. Zorg ervoor dat je stabiel staat door jouw lichaam zijwaarts te plaatsen. Gebruik een horizontale slag om de backhand uit te voeren. Tijdens deze slag zorg je voor controle en dit kan goed van pas komen voor het uitvoeren van een lob of een volley.

De dubbelhandige backhand

Om jouw slag nog krachtiger te maken, kan je de dubbelhandige backhand uitvoeren. De uitvoering hiervan is in principe hetzelfde als bij de enkelhandige versie, alleen gebruik je twee handen in plaats van een. Er zijn bepaalde situatie waarin de dubbelhandige slag goed van pas kan komen. Zo kan je een dubbelhandige backhand gebruiken wanneer er een diepe bal in de hoek van het speelveld wordt geslagen. Gebruik hierbij kracht en zorg ervoor dat je een lage bal speelt.

Hoe verbeter je jouw slag tijdens een potje padel?

Als de backhand niet goed wordt uitgevoerd, kan je daardoor punten verliezen tijdens een padel wedstrijd. Oefen daarom onderstaande tips om de slag uiteindelijk perfect te kunnen uitvoeren. Probeer te oefenen op de timing, aangezien dit een bijdrage kan leveren aan een goede slag. Ook de positie van jouw benen kan je oefenen. Ervaren spelers kunnen slaan met meer kracht door het ene been voor de ander te zetten. Maar het is vooral belangrijk om de basistechniek van de backhand goed onder de knie te krijgen. De gouden tip? Oefenen, oefenen en nog meer oefenen.

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief