Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Padel positionering: dit is hoe het werkt!

De juiste positie in het speelveld tijdens een potje padel is van groot belang. De juiste padel positionering kan er namelijk voor zorgen dat je veel punten scoort. Daarnaast kan je er veel energie mee besparen, wat later in het spel nog goed van pas kan komen. Daarom is het ook handig om te weten hoe je dit precies moet aanpakken tijdens een potje padellen.

Padel positionering: de basis

Nemen de tegenstanders de netpositie aan of wordt er een service geslagen die jij terug moet slaan? Dan kan je de basispositie aannemen. Hierbij gaan we uit van een padelbaan waarbij er aan de achterzijde vijf raampanelen zitten. Ga op de plek staan waar het eerste raam over gaat in het tweede. Dit geldt ook voor de zijramen. Tijdens een potje padellen is het heel belangrijk dat jij samen met jouw partner het hele speelveld afdekt. Probeer zoveel mogelijk open ruimtes in te dekken. Volg de bal en beweeg naar elkaar toe om gaten in het veld te verkleinen. In principe blijf je tijdens het hele spel continu in beweging.

De beste padel tactiek aan het net

Punten scoor je tijdens een potje padel vaak terwijl je een positie inneemt aan het net. Probeer niet te ver van het net af te staan, zodat er geen lage en strakke bal geslagen kan worden. Het is daarentegen ook van belang dat je niet te dicht op het net gaat staan. Dan kan de tegenstander weer gemakkelijk over je heen slaan door middel van een lob. De beste padel tactiek is om een positie in te nemen in de buurt van de tweede hekpaal.

Padel tips voor het samenwerken

Eén van de beste padel tips is om gedurende het spel goed samen te werken met jouw partner. Zo voorkom je dat het veld open komt te liggen en de tegenstanders gemakkelijk punten kunnen scoren. Kortom, blijf in beweging, dek het veld goed af en voorkom gaten in het veld tijdens een potje padel.

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief