Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Puntentelling padel

Als er iets is waar veel sporters tegenaan kunnen lopen, is het de puntentelling. Zeker wanneer je net begint met een sport, is het belangrijk om de basis te weten. Op deze manier kun je namelijk zelfverzekerd aan de slag gaan met het verbeteren van jouw technieken. Zo ook bij padel! Maar hoe gaat de padel puntentelling precies? In deze blog lees je alles over de puntentelling bij padel.

Puntentelling bij padel

Zoals je misschien al dacht, lijkt het scoreverloop van padel erg op dat van tennis. Eigenlijk is de puntentelling padel vrijwel hetzelfde, namelijk 15, 30, 40 en game. Wordt het 40-40? Dan wordt deuce ingezet. Hierbij moeten twee opeenvolgende punten worden gescoord om de game te winnen.

Best-of-three en tiebreak

Heb je al eens van ‘best-of-three’ gehoord? Dit houdt eigenlijk in dat het spel tot twee gewonnen sets gaat, waarbij een set gewonnen wordt door het team dat als eerste zes games wint met twee games verschil. Is er sprake van 6-6? Dan wordt tiebreak ingezet. De padel puntentelling gaat in dit geval tot zeven gewonnen punten, met twee punten verschil.

Dé sport voor iedereen

Het is natuurlijk niet geheel zonder reden dat padel tegenwoordig zo populair is onder sporters. Zo heb je bijvoorbeeld geen ervaring nodig om deel te kunnen nemen aan padel trainingen. Er lopen bij Flevopadel genoeg professionals rond die je even op weg kunnen helpen, om vervolgens een lekker potje padel te spelen. Padel spelen in Lelystad brengt geen prestatiedrang met zich mee, maar voornamelijk veel plezier.

Padel spelen in Lelystad

Bij Flevopadel kun je zeer kwalitatieve padelbanen huren waar je aan de slag kunt gaan met het verbeteren van jouw technieken en ga je in de praktijk aan de slag met de puntentelling padel.Jong, oud, professioneel en recreatief, iedereen is welkom. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van deze unieke teamsport? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten kijken graag met je mee wat de beste optie is voor jou!

ben jij klaar om te spelen?

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief