Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

Het grote verschil tussen padel en tennis

Padel behoort tot één van de snelst groeiende sporten van dit moment. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Deze toegankelijke en laagdrempelige sport wordt nog wel eens geassocieerd met tennis, maar toch zijn er een aantal verschillen. Welke dit zijn? Je leest er alles over in deze blog.

Wat is padel?

Om te beginnen is het goed om te weten wat padel precies is. Deze populaire sport wordt vaak gezien als een mix tussen tennis en squash. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen padel associëren met tennis, aangezien deze sporten aardig wat overeenkomsten hebben. Padel is een hele toegankelijke sport die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Ook is er veel meer ruimte voor sociale interactie, door het bijzondere ontwerp van de padelbanen.

De baan

Het grote verschil tussen padel en tennis is in de eerste instantie het speelveld. Padel wordt gespeeld op een kleinere baan – 10 x 20 meter – met glazen wanden en hekwerk. De baan wordt gescheiden door middel van een net met een maximale hoogte van 88 centimeter. Je ziet dan ook direct dat een padelbaan heel anders is als een tennisbaan.

Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad
Flevo Padel | Indoor Padelbanen Lelystad

De regels

Net zoals bij elke andere sport, zijn er bij padel ook een aantal regels. Het voordeel hieraan is dat de regels aardig overeenkomen met die van tennis, maar er zijn toch enkele verschillen. Een aantal basisregels van padel zijn bijvoorbeeld dat er met twee teams van twee personen wordt gespeeld, de puntentelling is hetzelfde als bij tennis en je krijgt twee pogingen om te serveren. Een aantal van deze regels klinken best bekend, toch? Maar aangezien je bij padel te maken hebt met glazen wanden, mag je de bal terug spelen via een glazen wand op jouw eigen speelhelft. Dit is een typisch voorbeeld van een verschil tussen tennis en padel.

Verschil tussen padel en tennis

Naast de padelbaan, de afmetingen en de glazen wanden, zijn er nog een aantal grote verschillen tussen beide sporten. Denk bijvoorbeeld aan het padel racket en de padelballen. Het padelracket heeft geen snaren, maar een massief blaf met gaten. Ook zijn padelballen een stuk zachter dan tennisballen. De padelrackets zijn er in verschillende varianten, zodat je het perfecte racket gegarandeerd vindt. Daarnaast wordt er kleding en schoeisel speciaal voor padel gemaakt. Waarom? Omdat deze zijn afgestemd op de baan, waardoor je optimaal kunt presteren.

Zin om te padellen?

Deel dit bericht

Recente berichten

Krijg de laatste updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief