Green-Tennis-Ball-Background-PNG-Image

PADEL

REGELS

Ben je van plan om te beginnen met padel, maar weet je niet zo goed wat de spelregels precies zijn? Begrijpelijk! Net zoals bij vrijwel elke andere sport, heb je bij padel ook te maken met een aantal regels. Van de opslag tot de puntentelling, in deze blog lees je alles over de padel regels!

De puntentelling

Mocht je al op de hoogte zijn van de puntentelling bij tennis, dan heb je een kleine voorsprong. De puntentelling werkt namelijk exact hetzelfde: 15, 30, 40 en game. Om één set te winnen, moet je zes games winnen met twee games verschil. Uiteindelijk speel je om twee gewonnen sets. Wanneer er sprake is van 6-6, wordt een tiebreak gespeeld. Dan ga je tot zeven gewonnen punten met twee punten verschil.

De opslag

Om een spel te beginnen, dient de opslag op de juiste manier uitgevoerd te worden. De service moet bij padel altijd onderhands. Vervolgens mag je de bal – maximaal ter hoogte van je navel – slaan en moet deze één keer stuiteren op de grond achter de servicelijn. Je slaat de bal diagonaal in het servicevak van je tegenstander en blijft tijdens de service achter de servicelijn staan. Slaat je tegenstander de bal terug na jouw service? Dan moet diegene tevens onderhands terugslaan. Wanneer de service helemaal voorbij is, mag er uiteraard wél bovenhands geslagen worden.

Het spel verloop

En dan het spelverloop. Want hoe werkt dat precies? Tijdens de zogeheten rally’s mag de bal één keer de grond raken. Stuitert de bal twee keer? Dan vervalt een punt. Vervolgens moet de bal – nadat de opslag voorbij is – over het net en in het vak van de tegenstander geslagen worden. Let er goed op dat de bal eerst de grond moet raken aan de overkant, voordat deze het glas of hekwerk raakt. Spel je de bal terug? Dan mag je natuurlijk ook het glas van je eigen kant gebruiken.